Mada Woodlands © 2008. Any questions regarding use of content, please feel free to contact Mada WoodlandsFakta om Madagaskar
Prosjekter
Linker
Policy
Kontakt
Om Mada Woodlands

Galleri

MWL bygger ny skole i Malakialina i samarbeid med Grieg Foundation


Vi omtalte i fjor den særdeles dårlige og direkte farlige forfatningen til skolebygget i et av våre virkeområder -  Malakialina nord på Madagaskar. Du finner saken her: Skolen i Malakialina. Stikkord for denne grunnskolen er 600  elever fordelt på fem klasser, hvor den største består av intet mindre enn 227 elever. Klasserommene er av normal norsk størrelse, hvilket innebærer et tifold av elevantallet i det gjengse norske klasserom. Det gir seg selv at det blir trangt, og læringsutbyttet er neppe det aller beste. Enda viktigere er likevel sikkerheten til elever og lærere. Her er morkne, halvveis knekte bærebjelker som truer med å demontere hele bygget brått og brutalt.

Etter fjorårets befaring på stedet, besluttet vi derfor å utarbeide en plan og finansiering for å bygge en ny og trygg skole til de mange barna i distriktet. Dette som et ledd i vår langsiktige strategi som  forutsetter at bærekraftig næringsvirksomhet går hånd i hånd med utvikling av lokalsamfunnene.

Grieg Foundation i Bergen bidro nylig med fullfinansiering av prosjektet, som således kan iverksettes snarlig. Du kan følge framdriften på våre prosjektsider etter hvert som spaden går i jorda og byggingen skrider fram.

Vi oppsummerer med noen bilder av gamleskolen og glade barn som nå får anledning til å smile enda litt bredere. Samtidig retter vi en stor takk til Grieg Foundation for deres velvillige bidrag.

Click here for English version